RAZLOZI OSNIVANJA POLITIČKE STRANKE, GIMNASTIČKOG KLUBA I SAJTA "SAVJETI PEDIJATRA"

  

- Demokratsku Stranku Federalista (DSF) osnovao sam 02. maja 1990. godine.

Zašto sam osnovao DSF?

 Demokratski federalizam je dobra formula za skladne odnose u višenacionalnim državama (primjer Švajcarske). Demokratski federalizam obezbjeđuje ravnopravnost naroda i entiteta u Bosni i Hercegovini. To je razlog zašto sam DSF registrovao i u Republici Srpskoj te izašao  na izbore koji su održani u organizaciji OSCE-a 1996. godine. Dejtonska koncepcija (1995) uređenja Bosne i Hercegovine počiva na osnovama demokratskog federalizma.

Evropski demokratski federalizam kao šansa za ekonomski i kulturni prosperitet te nacionalnu afirmaciju srpskog naroda u cjelini - motiv je osnivanja DSF za Srbiju. Stranku, sa sjedištem u Beogradu, osnovao sam 2003. godine.

 

- Gimnastički klub "Dragan Đokanović" osnovao sam 2009. godine u Sarajevu.

Zašto sam osnovao gimnastički klub?

Gimnastika je olimpijski, bazični sport; Sarajevo je grad sa višedecenijskom tradicijom u ovom sportu, a ja sam upornošću i redovnim treniranjem dosegao seniorski gimnastički nivo i osvajao bosanskohercegovačke i jugoslovenske medalje. Pretpostavke su to i garanti budućih sportskih uspjeha članova mog kluba.

 

 - Veb stranicu "SAVJETI PEDIJATRA" pokrenuo sam 2012. godine.

Zašto sam pokrenuo sajt sa temama iz oblasti zdravstvene zaštite djece?

Specijalista sam pedijatrije i, iako radim na klinici, vrlo sam zainteresovan za dobru primarnu zdravstvenu zaštitu djece. Vrlo mi je bliska krilatica "bolje spriječiti nego liječiti" pa, kada god mogu, želeći da pomognem djeci i njihovim roditeljima, pripremim po neki savjet na "SAVJETI PEDIJATRA".

(Dr Dragan Đokanović, 04. januara 2015. godine)

Тренутна власт је посљедњи (на изборима) приказани снимак политичког профила већинског босанскохерцеговачког бирачког тијела. Већина бирачког тијела (то је опште правило) добије власт какву је и заслужила (односно изабрала).

 

Проблем је већи када се зна да та воља (таквог) бирачког тијела утиче на (свакодневни) квалитет живота (па чак и на бројна дугорочна питања) свих становника Босне и Херцеговине. А више од половине становника Босне и Херцеговине све то нијемо посматра. Не заборави да и они који ових дана протествују (а за које неки мисле да би могли бити вијесници нечег новог), у највећем проценту припадају бирачком тијелу које је и изабрало ове (због којих смо најсиромашнија држава у Европи).

Тешко да ово што имамо - од политичара и бирача - (по свим кантонима и ентитетима) може успоставити модел друштва у коме ће "на цијени бити морално и нормално". Политичари који владају (скоро да нас свакодневно у то увјеравају) нису ни заинтересовани за морално и нормално друштво, а већина бирача неће се одрећи оних мрвица које падају са столова (без обзира што је и то само уочи избора).

Потенцијална снага (за преокрет на боље) је у грађанима који формално припадају бирачком тијелу, а суштински то право и обавезу никада не користе. Потенцијална снага лежи и у оним грађанима који имају "дамар" за политику, али никако да преломе и да се укључе у политички живот. 

(23. јуни 2013)

Za EU i NATO

Izjave

 • НАЦИОНАЛНО И ВЈЕРСКО ОПРЕДЈЕЉЕЊЕ НИЈЕ НАЈВАЖНИЈА СТВАР НА СВИЈЕТУ

  Какви су политичари који су на власти у Републици Српској?

  Слични су својим колегама у Федерацији БиХ: врло јасно национално опредијељени, вјерски експлицитни и мисле да је то најважнија ствар на свијету. А није!

  Opširnije...
   
 • СРБИ СУ У ЕВРОПИ!

   

  Становници Босне и Херцеговине ће једног дана (није тај дан ни тако далеко) да изађу на референдум и опредијеле се за чланство ове државе у ЕУ. Нема никаквих сумњи да је већинско расположење босанскохерцеговачких становника: БиХ у ЕУ. 

  Opširnije...
   
 • ОВДЈЕ ЈЕ ПОТРЕБНА ГЕНЕРАЦИЈА ПАМЕТНИХ И ДОБРОНАМЈЕРНИХ ПОЛИТИЧАРА

  Већина грађана Босне и Херцеговине имају прилично јака национална осјећања; и нема се ту пуно шта замјерити. Проблем настаје када грађани упадну у постављену замку (а она је већ двадесетак година ту) из које не виде ништа друго осим максималистичких циљева (вјешто наметнутих од политичких хохштаплера) своје националне групације.

  Opširnije...

Активности и приједлози

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com