• ОВДЈЕ ЈЕ ПОТРЕБНА ГЕНЕРАЦИЈА ПАМЕТНИХ И ДОБРОНАМЈЕРНИХ ПОЛИТИЧАРА

  Већина грађана Босне и Херцеговине имају прилично јака национална осјећања; и нема се ту пуно шта замјерити. Проблем настаје када грађани упадну у постављену замку (а она је већ двадесетак година ту) из које не виде ништа друго осим максималистичких циљева (вјешто наметнутих од политичких хохштаплера) своје националне групације.

  Opširnije...
   
 • ВЛАСТ ЗБОГ КОЈЕ СМО НАЈСИРОМАШНИЈА ДРЖАВА У ЕВРОПИ ЈЕ ИЗАБРАНА ВЛАСТ

  Тренутна власт је посљедњи (на изборима) приказани снимак политичког профила већинског босанскохерцеговачког бирачког тијела. Већина бирачког тијела (то је опште правило) добије власт какву је и заслужила (односно изабрала).

  Opširnije...
   
 • ОБЕЋАО САМ ДА ЋЕМО НАПРАВИТИ ПОШТЕНУ ДРЖАВУ

  Као министар за борачка питања у Републици Српској прикупљао сам (током 1993) податке о броју погинулих за Републику Српску; обилазио њихове родитеље, дјецу...припремио закон о заштити њихових права... Нисам ни слутио да ће једног дана Републиком Српском владати министри и предсједници који ће украденим новцем градити виле и куповати станове по Монте Карлу, Кипру...

  Opširnije...
   
 • ФИНАНСИЈСКИ ПРОБЛЕМИ ПРЕД РЕПУБЛИКОМ СРПСКОМ

  Интервју за ЕСЦ Форум:

  ЕСЦ Форум: Како гледате на тренутне односе Српске и Србије?

  Драган Ђокановић: Додик је продао Телеком Републике Српске србијанским демократама да би им се додворио. Вријеме је показало да је то био не само себичан потез него и врло кратковид потез.

  Opširnije...
   

 

Посљедњих година, скоро свакодневно, упозоравам да политичари на власти (у Републици Српској) не смију да краду. Не само због погинулих бораца, него и због све наше дјеце! Да ће им, колико год били вјешти у тим крађама, вријеме разоткрити све и као на длану то показати народу. Нико се (од њих) није ни осврнуо на моја упозорења. Нико од њих не упита зашто ја одбијам да се сретнем са њима на свечаним ручковима и да сједим са њима за истим столом. Да су ме питали, добили би одговор: Не могу од стида! Не могу сједити са вама, јер сам обећао (те 1993) мајци Крстини у Сводни (изгубила је три сина) и родитељима тројице браће Митровића (погинули у Зворнику) да ћемо направити поштену државу.

(10 februar 2014)

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com